Grote brand Grip 1 Drieweg Nisse   Uitruk 19-4292, 19-4385 en de COH 19-4391


IMG_5062-2.jpg HVZeeland1 (1).jpg HVZeeland1 (2).jpg HVZeeland1 (3).jpg HVZeeland1 (9).jpg rolanddejong13.jpg foto.JPG

Foto's Kees Marijs en HVZeeland

Tekst HVZeeland

 

NISSE - Bij een grote brand aan de Drieweg in Nisse is donderdagmiddag behoorlijk veel rook vrijgekomen.

De brand brak rond 12.50 uur uit in een grote loods op het terrein van een bedrijf. In de loods lagen onder meer autobanden opgeslagen. Dit zorgde er voor dat de brand zich snel ontwikkelde en er enorm veel rook vrijkwam. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar grote brand. Inmiddels is er opgeschaald naar een GRIP 1 situatie.

Meer dan tien brandweervoeruigen werden ingezet om de brand te bestrijden. Na het uitbreken van de brand is het bedrijfsterrein direct ontruimd. Er vielen geen gewonden. Volgens de brandweer wordt de loods als verloren beschouwd.

De Waarschuwings- en Verkenningsdienst van de brandweer uit Wolphaartsdijk werden ingezet om samen met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) metingen te doen. Men onderzocht of er sprake is van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. Bij de brand zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen.

De rook trok mede vanwege de sterke wind richting de A58 en 's-Heer Abtskerke. De Veiligheidsregio Zeeland heeft omwonenden uit voorzorg geadviseerd om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Rond 15.15 uur meldde de brandweer dat bewoners van 's-Heer Abtskerke niet langer binnen hoefden te blijven.

Rond 14.45 uur was de brandweer de brand meester. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.