VC2 inzet bij grote brand (Grip 1) Goes  Uitruk 19-4292


rolanddejong2.jpg rolanddejong4.jpg rolanddejong3.jpg rolanddejong1.jpg rolanddejong5.jpg rolanddejong6.jpg rolanddejong7.jpg rolanddejong8.jpg
rolanddejong9.jpg rolanddejong10.jpg rolanddejong11.jpg rolanddejong12.jpg rolanddejong13.jpg IMG-20121101-WA0002.jpg IMG-20121101-WA0007.jpg

Foto's en tekst Roland de Jong

 

Gewonden bij grote brand Goes
GOES - Bij een grote brand in sportcentrum Fitland in Goes zijn woensdagavond twee vrouwen gewond geraakt.
De brand in het fitnesscentrum aan het Da Vinciplein, op het terrein van de Zeelandhallen, werd rond 20.30 uur ontdekt toen er een automatisch brandmeldsysteem in werking werd gezet. Al snel werd duidelijk dat er echt brand was en de brandweer rukte dan ook al snel uit met meerdere voertuigen.
Omdat er ook melding werd gemaakt van gewonden werden ook ambulances opgeroepen. De brandweer schaalde binnen twintig minuten op naar grote brand. Ook de Rotterdamse traumahelikopter werd opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet ter plekke te komen. De hulpdiensten spreken van een GRIP-1 situatie. Dit houdt in dat er multidisciplinair overleg plaatsvindt tussen de verschillende betrokken partijen zoals de brandweer, de gemeente, de politie en de geneeskundige hulpverlening.
Gewonden
Volgens de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in het damesgedeelte van de sauna in het complex. De gewonden waren vrouwen. De een liep brandwonden op en de ander ademde rook in. De slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio was de brand lastig te bestrijden omdat er sprake is van een complexe situatie en ook is het lastig voor de brandweer om binnen te bewegen omdat er veel rook staat.
Evacuatie
Vanwege de brand werden ook de bowling en het wokrestaurant ontruimd. De bioscoop bleef in bedrijf. Volgens de brandweer was er geen noodzaak tot ontruimen. De mensen die in de voorgenoemde panden aanwezig waren, werden daarom in de bioscoop opgevangen. Rond 22.30 uur meldde de brandweer dat vrijwel alle mensen die werden opgevangen inmiddels naar huis waren.
Rijkswaterstaat heeft tijdens de brand de afrit Goes-Zuid van de Deltaweg (A256) afgesloten voor het verkeer.