Lange reddingsactie voor paard in sloot Keetweg Arnemuiden  Uitruk 19-4534, 19-4550 en de 19-4595


Paard in de sloot (1).jpg Paard in de sloot (10).jpg Paard in de sloot (11).jpg Paard in de sloot (18).jpg Paard in de sloot (19).jpg Paard in de sloot (2).jpg Paard in de sloot (20).jpg Paard in de sloot (21).jpg
Paard in de sloot (22).jpg Paard in de sloot (23).jpg Paard in de sloot (24).jpg Paard in de sloot (3).jpg Paard in de sloot (4).jpg Paard in de sloot (5).jpg Paard in de sloot (6).jpg Paard in de sloot (7).jpg
Paard in de sloot (8).jpg Paard in de sloot (9).jpg

Foto's Kees Marijs

Tekst HV-Zeeland

Met vereende krachten is vanochtend 22-06-2012 na een lange reddingsactie een paard uit een sloot gehaald.

Rond 07.35 uur werd ontdekt dat het paard te water was geraakt in een sloot grenzend aan een wei bij de Keetweg. Hoe lang het paard toen al in de sloot lag is niet duidelijk. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een ladderwagen maar kon het paard niet op het droge krijgen. De sloot was vrij diep en er was sprake van redelijk wat hoogteverschil tussen de sloot en de wei.

De traditionele reddingspoging met brandweerslangen lukte niet en zodoende werd de hulp ingeroepen van een veearts. Die adviseerde de brandweer om een telekraan ter plekke te laten komen.

Met behulp van de kraan werd het paard op de weg getild. Rond 09.10 uur lag het paard op het droge. Het duurde vervolgens een kwartier voordat het dier weer tot rust was gekomen en weer overeind kwam. In de tussentijd werd medicatie toegediend en werd het paard door de brandweer schoongespoten.

Nadat het paard weer wat eerste stapjes had gezet is het dier nog kort gecontroleerd door de veearts. Vooralsnog lijkt het erop dat het paar geen blijvend letsel aan het voorval heeft overgehouden.